zondag 5 juni 2011

Noorwegen dag 4. 4 juni

Wederom worden we wakker met een stralende zon aan een strakke blauwe lucht.
Vandaag een dagje cultuur snuiven in Oslo, met bus tram en metro.
We beginnen bij het paleis en de paleis tuinen waar ik gelukkig ook weer een open wifi verbinding vind om mijn blog door te sturen.
Het ziet er mooi uit en we zien nu ook wat de noren doen als het mooi weer is. Massaal met zijn alle in het park, of ander mooi grasveld, gaan liggen zonnen, picknicken, bbq'en of een spelletje doen. Heel apart om te zien, maar wel leuk.
Vanaf hier lopen we naar de haven waar we opgeschrikt worden door kanon schoten. Blijkbaar zijn er midzomer feesten aan de gang, wederom erg leuk. Variërend van rappers op een podium tot een veertigtal oude brandweerauto's en dat allemaal voor ons, fantastisch!
We lopen over het akershus fort en kasteel terug naar de tram om naar het vigeland park te gaan.
In dit park bevinden zich 150 beelden van gustav vigeland. Gemaakt van graniet en brons beelden ze de mens uit in alle fasen in het leven. De beelden zijn erg mooi gemaakt met hele mooie details. Ook hier ligt menige noor te genieten van het mooie weer.
Hierna gaan we via de metro naar de holmenkoller skischans. Wereldberoemd voor de kenners, voor ons gewoon een vermoeiende klim naar boven om daarna te genieten van een prachtig uitzicht over oslo.
We merken beide dat de conditie ons gelukkig niet in de steek laat alhoewel we daar morgenvroeg waarschijnlijk anders over denken.
We besluiten het hierbij te laten voor vandaag en gaan even uitpuzzelen hoe we weer terug bij onze camper komen.
Om 1900 zijn we weer bij ons mobiel bed en besluiten om bij de camping winkel een warme pizza te gaan halen.
Na het eten en douchen nog even het verslag bijwerken, en nog even borrelen en plannen voor de komende dagen voor het slapen gaan.




Geen opmerkingen:

Een reactie posten