vrijdag 17 juni 2011

Noorwegen dag 16. 16 juni

We hebben niks gemerkt van de buslading. Toen we naar bed gingen waren we meteen vertrokken. Zoals eigenlijk al de tijd al sinds we met de camper op stap zijn. Of camperen in noorwegen is zwaar vermoeiend of die nieuwe matras is echt super.
We worden gelukkig weer eens wakker met prachtig mooi weer. We twijfelen of we met de fiets naar bergen moeten gaan, het is een tocht van 19 km over de gewone weg, best wel riskant.
Toch maar met de bus en de trein. Is wel mooi geregeld hier, je koopt in de bus 1 kaartje voor bus en trein. De hele tocht duurt al met al toch nog een klein uurtje waarbij we langs de meest obscene haltes komen. We hadden het vermoeden al in de supermarkt, maar dit is een land voor 18+ !
Bergen is een mooi stadje met nog een heel oud hout gedeelte, een gedeelte wat de grote brand heeft overleeft.We slenteren weer wat rond en lopen over de vismarkt. Hier verkopen ze zelfs gerookte walvis, waar dan ook een aantal nederlanders van staat te proeven, wij slaan even over.Maar ja een eindje verder is een bont winkeltje waar ze zelfs complete zeehonden huiden verkopen, duidelijk een andere cultuur, en toch zijn het bijna onze buren.
Op de vismarkt kopen we nog een lekker verse lunch die bestaat uit een broodje garnalen, gerookte zalm, krab.......
En dan hebben we het eigenlijk wel weer gezien, we besluiten terug te gaan naar de camping om nog wat van de zon te genieten. Aangekomen op de camping denkt de zon daar anders over. We kunnen in ieder geval nog lekker buiten zitten de temperatuur is nog lekker. J regelt in de tussentijd de boot van kristiansand naar hirtshals.
Gelukkig hebben ze voor woensdag ochtend nog 1 plekje voor een camper. We wilde eigenlijk donderdag maar alles zat al vol.
De rest van de avond vermaken we ons weer in en rond de camper.
Savonds tijdens een spelletje yahtzee gaat het weer regenen.
Mocht je je dvbt tv mee willen nemen naar noorwegen dan kan je hem beter thuis laten is onze ervaring. De kanalen die een heel goed ontvangst hebben zitten achter de decoder, de 5 algemene gratis kanalen zijn, waar wij het geprobeerd hebben, slecht tot niet te ontvangen.
De avonden zijn dus lang en saai ;)







1 opmerking:

  1. Wij hebben een hele grote TV met wel tig zenders, onze avonden zijn veel te kort, stelletje slettebakken! Wat is er mis met jullie E-ink?

    Nee hoor, nog veel saaie avonden gewenst.

    BeantwoordenVerwijderen