zaterdag 26 maart 2011

Vakantie 2006: Week 1

Onze route:
31 Aug Do Amsterdam - > San Francisco NL-Californie -
1  Sep Vr San Francisco Californie -
2  Sep Za  San Francisco -> Yosemite (Mariposa) Californie 312.15 Km
3  Sep Zo Yosemite (El Portal) Californie 194.69 Km
4  Sep Ma Yosemite (El Portal) Californie 146.42 Km
5  Sep Di Yosemite -> Tioga Pass -> Mono Lake -> Lone Pine Californie 450.52 Km
6  Sep Wo Lone Pine -> Death Valley (Stovepipe Wells) Californie 296.06 Km
7  Sep Do Death Valley (Stovepipe Wells) -> Las Vegas Nevada 304.1 Km
8  Sep Vr Las Vegas Nevada 0 Km
9  Sep Za Las Vegas -> dagvlucht Grand Canyon  Nevada 0 Km 
10 Sep Zo Las Vegas -> Salt Lake Nevada-Utah 728.88 Km
11 Sep Ma Salt Lake ->West Yellowstone Utah-Wyoming 553.5 Km
12 Sep Di Yellowstone Wyoming 436.04 Km
13 Sep Wo Yellowstone Wyoming 218.82 Km
14 Sep Do Yellowstone Wyoming 114.24 Km
15 Sep Vr Yellowstone -> Jackson -> Layton Wyoming 604.98 Km
16 Sep Za Layton - > Bryce Wyoming-Utah 550.28 Km
17 Sep Zo Bryce Utah 27.35 Km
18 Sep Ma Bryce -> Zion  Utah 135.16 Km

19 Sep Di  Zion -> North Rim Grand Canyon -> Page Utah-Arizona 360.42 Km
20 Sep Wo Page (Glen Canyon en Antelope Canyon) Arizona 38.66 Km
21 Sep Do Page -> Monument Valley Arizona 278.36 Km
22 Sep Vr  Monument Valley -> Arches Arizona-Utah 450.52 Km
23 Sep Za Arches  Utah 91.73 Km
24 Sep Zo Arches -> South Rim Grand Canyon Utah-Arizona 574.41 Km
25/Sep Ma South Rim Arizona 41.83 Km
26/Sep Di South Rim Grand Canyon -> Los Angeles Arizona-Californie 802.89 Km
27/Sep Wo Los Angeles Californie 0 Km
28/Sep Do Los Angeles Californie 0 Km
29/Sep Vr Los Angeles -> Amsterdam Californie 16.09 Km
30/Sep Za Amsterdam  NL



Dag 1: Woensdag 30 Augustus 2006
Schiphol
Kilometers gereden: Best wel wat, maar telt nog niet
Totaal gereden: 0
Na alles gepakt te hebben en het huis aan kant, vertrekken we rond 3 uur naar Schiphol, naar het vd Valk hotel. Dit hotel hebben we gekozen, omdat we onze auto de rest van de vakantie hier kunnen laten logeren, en omdat we dan morgen echt relaxed aan onze vakantie kunnen beginnen. We eten wat, en na de koffie met cognac aan de bar gaan we rond half 11 slapen.
Dag Nederland



 
























Dag 2: Donderdag 31 Augustus 2006
Schiphol -  San Francisco
Kilometers gereden: Echt heel veel, maar telt nog niet
Totaal gereden: 0
Om 07.20 komt de van de Valk bus ons ophalen. We hadden al via Internet ingecheckt maar moeten de bagage nog droppen. Hmm tegenvaller... We mogen dan wel 32 kg bagage p.p. meenemen, alleen moet dat verdeeld zijn over 2 tassen. Elke tas mag max. 23 kg wegen en de onze wegen 27 en 31; moeten we dus toch bijbetalen.Dat gaan we later toch even melden bij TUI, want het staat niet in onze reispapieren. En voor de terugreis straks dus een tas erbij kopen.
Daarna ontbijten en effe rondkijken. Om 10 uur bij gate E17 door de controle die bij lange na niet zo streng is als wordt verteld en dan het vliegtuig in. Om 11.40 gaan we de lucht in... voor de 9000 km. lange vlucht (bijna 11 uur) naar San Francisco. Om 1 uur 's-middags plaatselijke tijd komen we aan; na de douane en het afhalen vd bagage gaan we lekker luxe met de taxi naar hotel Renoir. Inchecken en bagage op de kamer dumpen en dan direct de stad in. Wat W al op het internet thuis had gelezen blijkt helaas te kloppen we zitten in een buurt met veel zwervers en junks.
We lopen de Market Street een eind af en genieten van de prachtige oude gebouwen rondom ons. Op de terugweg water en bier kopen en lekker op tijd terug in het hotel. Vanavond blijven we hier; eerst maar eens kijken wat er zoal in de buurt omgaat 's-avonds.
We eten in het Braziliaanse restaurant van het hotel en om half 9 (half 6 's-morgen NL tijd kruipen we hondsmoe ons bed in.  We slapen direct in, maar een uur of 4 later is J alweer wakker en ligt tot half 8 te wachten op meer slaap, maar dat lukt niet meer. Het is gelukkig wel rustig buiten, dus ze rust wel goed uit.


Dag 3: Vrijdag 1 September 2006
San Francisco
Kilometers gereden: We tellen nog niet
Totaal gereden: 0
18°C opl tot 21°C 
W wordt na een goede nachtrust iets over 8 wakker op zijn verjaardag; hij heeft de herrie van de straat- schoonmakers gemist evenals de schoten van de politie; eea gebeurde wat verderop in de straat en omdat we geen balkon hebben heeft J ook niet kunnen zien wat er precies gebeurde. Na een douche-poging van J (welke uiteindelijk mbv bekertjes lukt) drinken we koffie en eten we wat op de kamer, terwijl we tussendoor de tassen wat herindelen. Om 10 uur gaan we de stad in. De temperatuur is zo'n 20 °C. heel normaal voor hier.
Coit tower
We lopen via de Market street naar de Powell street richting Telegraph hill waar we de CoitTower beklimmen voor een geweldig uitzicht over de stad. Daarna door naar Pier 39 om oa de Californische zeeleeuwen te zien. We eten een hapje en stappen om 2 uur op de boot voor een Bay cruise van een uur om Alcatraz heen en onder de Golden Gate bridge door.
Het waait als een gek op het water... wat is het koud op die boot!
Gelukkig hadden we onze fleece jacks bij.
Na de boottocht lopen we weer verder langs
Fisherman's Wharf en daarna naar het beroemdste stuk van de Lombard street.

pier39

Lombard
Via de Leavenworth street gaan we uiteindelijk terug naar ons hotel waar we om half 6 wederom doodmoe aankomen. Even de film- en foto-apparatuur klaarmaken voor morgen;
beiden stonden nog op NL tijd en in de filmcamera zat nog een halfvol niet teruggespoeld tape-je (is nu dus helemaal vol) en op de fotocamera stonden ook nog oude foto's die weg kunnen. Oeps ! Dat gaat helemaal fout ! In een poging om deze snel te deleten zodat we ze niet een voor een hoeven weg te gooien wist J ze per ongeluk allemaal ! Da's balen ..... al die mooie foto's van  de straten en gebouwen van SF, vanaf Coit Tower, op de pier en van de Golden Gate .... We hebben het gelukkig ook wel gefilmd, maar toch.... We besluiten deze memory stick weg te stoppenzodat we thuis nog kunnen proberen ze terug te halen mbv de computer (maar duimen dat dat kan).
Foto's toch kunnen redden.
Alcatraz
Nu is het de beurt aan W om te douchen, we hebben bij de receptie maar even gevraagd hoe de douche werkt en ze hadden er zelfs een tekening van liggen,
we zullen dus wel niet de enige zijn met dat probleem.
Omdat dit een stuk makkelijker is dan met bekertjes gaat J ook nog een keer. Daarna lopen we de Market street weer een stuk in op zoek naar een leuk restaurant.
Die zijn aan deze kant van de stad niet echt dik gezaaid, maar uiteindelijk komen we bij een chinees buffet- restaurant met vooral veel visgerechten.
Het is prima eten en J probeert ook de krab (daar wordt je in SF zowat mee doodgegooid). Om 9 uur zijn we weer thuis en kijken nog even TV waar we horen dat de Bay bridge - waar wij morgen overheen moeten - het hele weekend is afgesloten ivm werkzaamheden. We zullen dus moeten omrijden over de San Mateo of de Golden Gate bridge.
Dat bekijken we morgen dan wel, nu gaan we naar bed; om half 10 slapen we alweer.

Dag 4: Zaterdag 2 September 2006
San Francisco - Mariposa
Kilometers gereden: 312.15
Totaal gereden: 312.15
20°C opl tot 34°C
J heeft geslapen tot 1 uur en daarna nog van 6 tot 7, W heeft het iets beter gedaan en denkt dat hij genoeg heeft geslapen.  Om kwart over 8 gaan we ons aankleden en koffie zetten; we eten croissants met kaas op de kamer en rond 09.15 gaan we op zoek naar Alamo om onze auto op te halen. Jeetje daar is het druk!
chevrolet

We moeten ruim 1,5 uur wachten voor we "onze" cognac kleurige Impala mee kunnen nemen. Snel naar ’t hotel om uit te checken (we zijn een half uur te laat, en ze zijn er niet echt blij mee). Om half 12 vertrekken we richting Golden Gate bridge; kunnen we hem nog een keer van dichtbij zien en fotograferen terwijl we er overheen rijden. Geweldig ! En zo verlaten we dan San Francisco welke we ongetwijfeld nooit zullen vergeten. We zijn beiden geen "stads"mensen maar San Francisco is absoluut fantastisch mooi ! (Alleen wat koud).

Golden Gate
Onderweg naar Mariposa zoeken we een Shopping center op waar we een koelbox kopen  water, frisdrank, bierchips en blauw gatorade inslaan.  Intussen is de temperatuur opgelopen tot 33 gr. Zitten we daar in onze spijkerbroeken en T-shirts..... Pff.... De GPS doet het overigens prima en het is W ook al gelukt om de MP3 speler aan te sluiten op de autoradio. Om 16.30 stoppen we even bij een resting area om de spijkerbroek en T- shirts te vervangen door een korte broek en hemdje. Een uur later zitten we in Mother Lode lodge in Mariposa. Na het uitladen van de bagage willen we gaan zwemmen, maar komen niet verder dan pootje baden;  het water is veel te koud voor onze stijve spieren, die we opgelopen hebben met onze wandeling door San Francisco. Om 7 uur verkennen we Mariposa's  "eateries" en komen uiteindelijk uit bij een mexicaans restaurantje, waar de sterkste drank bestaat uit root beer.......ok dan maar een colaatje. Na het eten nog even verder met het beter indelen van de bagage en op zoek naar het dopje van een wandelstok, maar die blijft onvindbaar. 
Nighty Nighty.


Dag 5: Zondag 3 September 2006
Mariposa - El Portal
Kilometers gereden: 194.69
Totaal gereden: 506.84
30°C opl tot 33°C
Bubbelbad
Terwijl W onze whirlpool vol laat lopen, schrijft J weer even hoe onze dag was. Om half 8 stonden we op en na het douchen, water koken en de auto inladen gaan we weer op pad. We ontbijten onderweg op een parkeerplaats en tegen 10 uur rijden we in Yosemite N.P. Het is een prachtig park, alleen je weg erin vinden is nog wat problematisch.  Bovendien is het ontzettend druk en staan we een paar keer gewoon in de file.  Toch komen we een heel eind en zien oa El Capitan, de Half Dome, de Yosemite en Bridalveil falls, de Village, Tunnel view en Glacier point. Met name de laatste is zeer indrukwekkend. Op verschillende plaatsen maken we een korte wandeling en om 7 uur rijden we het park weer uit op weg naar Cedar lodge.  Morgen wordt zeker ook weer een hele mooie dag. In Cedar lodge gaan we eerst een hapje eten en nu gaan we genieten van onze eigen whirlpool ...... Ships hebben wij weer, hij doet het niet, morgen maar even melden, nu gewoon lekker genieten van het grote bad. Daarna nog bekijken hoe we morgen gaan rijden en dan naar bed, het is al laat - bijna 11 uur.


glacier
halfdome
 
Wildlife


Geen opmerkingen:

Een reactie posten